Kaitseväe sõidukid lahkuvad Tallinnast

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe paraad Tallinna vabaduse väljakul.
Kaitseväe paraad Tallinna vabaduse väljakul. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Vabariigi aastapäeva paraadil osalenud sõidukite kolonnid lahkuvad Tallinnast väeosadesse, sõjaväemasinaid eskordib Tallinna piires sõjaväepolitsei.

Suurtükiväepataljoni, õhutõrjepataljoni, Viru jalaväepataljoni ja Kuperjanovi pataljoni sõidukid lahkuvad mööda Peterburi maanteed, Scoutspataljoni soomukid lahkusid juba veidi varem mööda Paldiski maanteed.

Vabaduse väljakul korraldatud kaitsejõudude paraadil osales kokku üheksa kompaniid, kuus patareid ning kolm rühma kaitseväelasi ja kaitseliitlasi Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste Kõrgemast Sõjakoolist, staabi- ja sidepataljonist, vahipataljonist, Kuperjanovi jalaväepataljonist, Viru jalaväepataljonist, mereväest, kaitseliidu Harju malevast ja sisekaitseakadeemiast.

Motoriseeritud paraadmarsil sõitis Scoutspataljoni jalaväekompanii PASI-soomukitel, suurtükiväepataljon oli esindatud 122-mm ja 155-mm haubitsate patareidega, õhutõrjepataljon 23-mm õhutõrjekahurite patareiga ja õhutõrjeraketisüsteemi Mistral patareiga, kaitseliitlased Tallinna malevast 81-mm miinipildujapatareiga ja 90 mm tankitõrjekahuritega ning Kuperjanovi jalaväepataljon 120-mm miinipildujate patareiga ja Viru jalaväepataljon tankitõrjeraketisüsteemidega Mapats ja Milan.

Erinevalt varasemate aastate aastapäevaparaadidest marssisid üksused Vabaduse väljakult mööda Pärnu maanteed Viru ringteeni, mis tegi paraadi marsruudi varasemast pikemaks ja pealtvaatajatele paremini vaadeldavaks.

Paraadi olid tulnud oma silmaga vaatama tuhanded tallinlased ja pealinna külalised. Pärast paraadi tutvusid pealtvaatajad paraadi osalenud kaitseväe tehnikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles