Küberkiusamist on kogenud enam kui veerand õpilastest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiusamine. Foto on illustratiivne
Kiusamine. Foto on illustratiivne Foto: Panther Media/Scanpix

Lastekaitse Liidu küsitlusest selgub, et küberkiusamist on kogenud 27 protsenti õpilastest, mistõttu tuleb sellele teemale senisest suuremat tähelepanu pöörata.

MTÜ Lastekaitse Liit viis tänavu maist kuni oktoobrini läbi küsitluse, mille esialgsed tulemused avaldati 22. novembril toimunud Lastekaitse Liidu aastakonverentsil. Küsitluses osales kokku 1022 õpilast ning õpilaste vastustest selgus, et viimase aasta jooksul on neist küberkiusamist kogenud koguni 27,2 protsenti. Ise kellegi kiusamist internetis tunnistas ligi 17 protsenti vastanud õpilastest.

«Selleks et kiusamiskäitumist vähendada ja ennetada, on vaja erinevate osapoolte ühist panust,» märkis projekti teavitustöö juht Lastekaitse Liidus Kerli Valner. «Seepärast on MTÜ Lastekaitse Liit ja Telia Eesti alustamas tihedamat koostööd küberkiusamise ennetamiseks laste ja noorte hulgas .»

Veebikonstaabel Maarja Punak märkis, et kiusamine levib nii noorte kui ka täiskasvanute seas ning teeb samamoodi haiget nagu vaimne vägivald tavaelus.  

«Kiusu saab ära hoida noorte hoiakuid kujundades ja ohutut netikasutust õpetades. Samuti tuleks netikeskkondades kiusu vastu selgelt välja astuda näiteks ise sõna võttes või administraatorit teavitades,» selgitas Punak, kelle sõnul kiusatakse netis enamasti libakontode ja mõnitavate postitustega.

Telia Eesti toetustegevuste juht Heddy Ring lisas, et Telia loobub traditsiooniliste jõulukinkide tegemisest oma partneritele ning suunab selle asemel heategevusliku annetuse Lastekaitse Liidule.

«Paneme sel aastal aluse uuele traditsioonile, kuna usume, et heateost on kokkuvõttes palju rohkem kasu ja rõõmu kui asjadest, mille väärtus ajas tuhmub,» ütles Ring. Tema kinnitusel suunab Telia 10 000 euro suuruse annetuse just küberkiusamise vastase tegevuse toetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles