Absurdne lugu: Ghanas tegutses USA libasaatkond (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA piirivalvur dokumente kontrollimas.
USA piirivalvur dokumente kontrollimas. Foto: JOHN MOORE/AFP/Scanpix

Ühes Ghana pealinna Accra kahekordses majalobudikus tegutses kümmekond aastat Ameerika Ühendriikide libasaatkond, kust väljastati täitsa ehtsaid USA viisasid.

Anonüümsete Ghana ametnike jutu järgi rippus maja küljes Ühendriikide lipp ja kontoriseinal seisis president Barack Obama pilt.

USA välisministeeriumi sellenädalase teate kohaselt pidasid libasaatkonda ghanalastest ja türklastest kuritegeliku jõugu liikmed ning üks ghanalasest advokaat. Inglise ja hollandi keelt rääkinud türklased mängisid libasaatkonnas viisaametnikke. Väidetavalt avastati Accrast ka Hollandi libasaatkond, kuid seda pole kuningriigi valitsus veel kinnitanud.

6000 USA dollari ehk umbes 5400 euro eest andis libasaatkond välja päris ehtsaid Ühendriikide viisasid. Siiani on selgusetu, kust nad dokumente hankisid ja kui paljud inimesed nende ebaseaduslikult väljastatud paberitega USAsse reisisid.

Anonüümsete Ghana ametnike jutu järgi rippus maja küljes Ühendriikide lipp ja kontoriseinal seisis seinal president Barack Obama pilt.

«Seda äri pidanud kurjategijad maksid kinni korrumpeerunud ametnikke, et need toimuvale läbi sõrmede vaataksid, samuti selleks, et seaduslikke dokumente muudetaks,» kirjeldas USA välisministeerium.

USA viisad on Aafrikas kuum kaup ja viisaäri tõmbab kurjategijaid. Seoses libasaatkonna juhtumiga on Ghanas vahistatud mitmeid inimesi ning selle majast leiti nii ehtsaid kui võltsitud India, Lõuna-Aafrika Vabariigi ja erinevate Euroopa riikide viisasid ja passe.

Ehtne USA saatkond Ghanas kujutab endast väga hästi turvatud hoonetekompleksi Accra ühes kallimas linnajaos.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles