Leedu edu põhjusi tuleb otsida maksuerisustest

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Leedu on viimastel aastatel tänu odavale tööjõule ja maksueristustele meelitanud riiki investeeringuid ning suurettevõtete tugiteenuseid.  Ka Eesti ettevõtjad kiidavad Leedu riigi toetavat suhtumist.

Suurimad ja tuntuimad ettevõtted, kes on tugiteenuste keskused Leetu toonud, on näiteks Western Union, Barclays, NASDAQ, Danske, SEB, Swedbank, CSC, Adform.  Kokku on Leetu investeerinud ning seal oma teenuste keskuse üles seadnud umbes 50 ettevõtet, kus on tööl ligikaudu 11 000 spetsialisti. Teenused varieeruvad raamatupidamisest ja ITst rahapesu tõkestamiseni.

Eestist oli eelmiseks aastaks Leetu investeeritud enam kui miljard eurot. Ettevõtetest on Leetu kõige rohkem panustanud BLRT, Olympic Casino, Merko, Nelja Energia. BLRT Grupil on Leedus kaks nende suurimat laevatehast: laevaremondi- ja laevaehitustehas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles