Suured erihooldekodud kaovad, lähedased on reformi eel mures (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võisiku erihooldekodu
Võisiku erihooldekodu Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Eestis on sotsiaalhoolekandes lisaks töövõimereformile algamas veel üks suur muudatus - 2020. aastaks sulgetakse suured erihooldekodud Võisikus, Sõmeras, Erastveres, Kodijärvel, Imastus ja Toris.

Sotsiaalministeerium kinnitab, et erihooldust vajavate inimeste paigutamine kuni 30 inimest mahutatavatesse kodudesse annab kogu teenusele uue sisu. Siiski paljud on praeguse süsteemi lammutamise pärast mures, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Sotsiaalministeeriumi asekantsler Rait Kuuse on optimistilik. «See on väljakutse omaette, kuidas toetada erivajadustega inimesi nii, et nad saaksid võimalikult iseseisvalt hakkama. Selline ööpäevaringne suurtes hooldekodudes hooldamine, selle aeg on läbi.»

Ometi on erihooldekodudes elavate inimeste lähedasi, kes kardavad tuleviku pärast ja usuvad, et ühiskond ei ole valmis erivajadusega inimesi Lääne eeskujul vastu võtma.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles