Imatra koolides ollakse valmis tegelema tulistamishirmuga õpilastega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünlad Imatra Vuoksenvahti restorani ees
Küünlad Imatra Vuoksenvahti restorani ees Foto: Hannu Rissanen/Lehtikuva/Scanpix

Soome Imatras leidis möödunud nädalalõpul aset tulistamine, milles hukkus kolm naist, kellest üks oli kohaliku omavalitsuse töötaja ja kaks ajakirjanikud.

Soome politsei teatel on tulistamise kahtlusaluseks 23-aastane mees, kes võis oma ohvrid valida juhuslikult, edastab iltalehti.fi.

Imatrat külastab täna Soome siseminister Paula Risikko, kes kohtub nii kohalike võimuesindajate kui politseiga.

Imatra keskkonnajulgeoleku koordinaatori Arja Kujala teatel on õpetajad ja psühholoogid valmis õpilastele selgitama möödunud nädalalõpul kolme inimese surmaga lõppenud tulistamist ja kuulama lapsi, kellel on seoses juhtunuga hirme või muresid.

Psühholoogid on erivalmiduses koolides, kus õpivad ohvrite lapsed.

Üks hukkunutest on Imatra linnanõukogu juht, 52-aastane Tiina Wilén-Jäppinen, kes pidi täna osalema vastuvõtul, kuid see jääb naise surma tõttu ära.

«See sündmus lükatakse edasi ja edaspidi toimub see pigem jõulueelse peona, mitte võimuesindaja vastuvõtuna,» teatas Kujala.

Veel kaotasid möödunud nädalalõpul Imatras elu kaks ajakirjanikku, 52-aastane Anne Vihavainen ja 36-aastane Katri Ikävalko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles