Vabariigi aastapäeva kontsert tõi kokku Viini klassikud ja Tallinna heliloojad

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene-Liis Semper
Ene-Liis Semper Foto: Toomas Huik

Vabariigi aastapäeva kontserdi muusikaline juht Tõnu Kaljuste ja kunstiline juht Ene-Liis Semper tõid kokku kaks maailma: Viini klassikute seltskonnamuusika ja Tallinna heliloojate loomingu.

Kaljuste sõnul ühendab kahte maailma «Estonia», mis seostub nii klaveri, teatri, balleti kui ka muusika- ja teatriakadeemiaga. «Siin on ambivalentsi, nii et iga inimene võib leida siit enda jaoks mingi idee,» rääkis dirigent.

Sobivate muusikute leidmisega Kaljustel enda sõnul probleeme polnud. «Kõigiga olen juba varem koostööd teinud, nii et pilt oli üsna selge,» märkis ta.

Kaljuste ja Semperi koostööna sündis ka viie aasta tagune presidendi aastapäevakontsert. «Tõnu kutsus mind uuesti ja ilmselt ta juba teadis, kelle ta saab,» märkis Semper.

Tema sõnul oli kontserdi visuaalne pool inspireeritud muusikast ning igal numbril pidi olema erinev atmosfäär. «Kirjeldada pole seda mõtet, seda peab ise kuulma-nägema,» nentis ta. «Ma loodan, et suutsime selle suure lava väärikalt ära täita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles