Luukase missioonipreemia nominentide hulgas on ka Arnold ja Ingrid Rüütel

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi vastuvõtt roosiaias.
Arnold ja Ingrid Rüütel
Presidendi vastuvõtt roosiaias. Arnold ja Ingrid Rüütel Foto: Erlend Štaub

Aadu Luukase Sihtasutuse nõukogu valis välja kuus nominenti, kellest üks pälvib homme missioonipreemia.

Missioonipreemia nominendid on koorijuht ja õppejõud Ants Üleoja, proosa- ja näitekirjanik, luuletaja ja tõlkija Arvo Vallikivi, president Arnold Rüütel ja proua Ingrid Rüütel, päevakeskus täisealistele autistidele Autistika, meeste tervise edendamisele pühendunud SA Leinatamme Fond ning suhtekorraldaja Meelis Kubits.

Sel aastal esitati preemiale 56 kandidaati, kelle seast valis sihtasutuse nõukogu, koosseisus Indrek Luukas, Sulev Loo ja Märt Vooglaid, välja kuus silmapaistvamat.

SA nõukogu esimehe Indrek Luukase sõnul oli sel aastal nominente välja valida üsna raske. «On siiralt hea meel, et kümnendal tegutsemisaastal nii palju avaldusi laekus. Järelikult märgatakse tunnustamist vajavaid inimesi meie ümber üha rohkem,» tõdes Luukas.

«Usume, et valitud nominendid on igati väärikad valikud, kelle seast sihtasutus valib 6. detsembril toimuval pidulikul tseremoonial välja laureaadi. Omalt poolt soovin tänada kõiki neid, kes omapoolse kandidaadi meile on esitanud,» lisas Luukas.

Missioonipreemia eesmärgiks on tunnustada tublisid Eesti inimesi ja organisatsioone, kes on tõelise kirega panustanud ühiskonna tasakaalustatud arengusse ja Eestis elavate inimeste elukvaliteedi parandamisse.

Kümnendat korda väljaantav missioonipreemia laureaat selgub homme Kadrioru lossis. Laureaati tunnustatakse 32 000 euroga. Ülejäänud viit nominenti tunnustatakse 6400 eurose preemiarahaga.

Varem on missioonipreemia pälvinud Tallinna Lastehaigla Toetusfond, ajaloolane ja Eesti Kunstiakadeemia professor David Vseviov, preemiat jagasid Vanalinna Hariduskolleegiumi asutaja ja juht Kersti Nigesen ning Sihtasutus Metsaülikool, preemiat jagasid Liikumispuudega Laste Toetusfond ja Eesti Võrkpalli Liit, preemiat jagasid Tartu Ülikooli professor Marju Lauristin ning vaimulik Toomas Paul, Narva Kolledži direktor Katri Raik, MTÜ Eesti Meestelaulu Selts ja SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks. Eelmisel aastal anti preemia Estonia Seltsi juhatajale Arne Mikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles