Eesti noormees on Euroopa paremuselt kolmas veebiarendaja

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendry Sadrak auhinnatseremoonial
Hendry Sadrak auhinnatseremoonial Foto: Korraldajad

Göteborgis Euroopa noorte kutsemeistrivõistlustel EuroSkills saavutas Tallinna Polütehnikumi õpilane Hendry Sadrak  veebiarenduses pronksmedali; veel toovad eestlased koju neli meisterlikkuse medalit.

«See oli mu viimane rahvusvaheline võistlus ning selleks sai väga palju tööd tehtud. Andsin oma parima ja tunne on suurepärane. Kuna võistlusülesannetega oli võimalik kaks päeva enne võistlust tutvuda, siis kõige suurem väljakutse oli peaasjalikult ajaplaneerimine,» kommenteeris Hendry Sadrak pärast pronksmedali võitu.

Kolm võistluspäeva veebarenduses oli jagatud eraldi ülesanneteks. Esimesel päeval loodi kliendipoolne lahendus ette antud disaini  alusel ja teisel päeval andmebaas küsitluste tarbeks. Võistluse võttis kokku sisuhaldussüsteemi konfigureerimise ja isikupärastamise ülesanne.

«Võistlus oli raske ning pronks ei tulnud sugugi lihtsalt, mistõttu olen Hendry sooritusega tõsiselt rahul. Hendryle tõi pronksmedali tema tugevaim külg – kliendipoolne programmeerimine – ning loomulikult järjepidev töö ja oskus aega planeerida,» märkis Sadraku juhendaja ning veebiarenduse rahvusvaheline ekspert Margit Tennosaar.

«Tõsiasi, et Eesti võistlejad on veebiarenduses toonud koju medalid kolmelt järjestikuselt rahvusvaheliselt võistluselt, näitab, et Eesti on tugev e-riik, mille kujunemisel on oma roll ka andekatel noortel. Minul on olnud suur rõõm neid sellel teel juhendada,» lisas Tennosaar.

Lisaks noppisid EuroSkillsilt meisterlikkuse medalid (Medallion of Excellence) neli Eesti noormeest: Erik Tammeleht restoraniteeninduses, Riho Lehismets ehitusviimistluses ning meeskondlikult Mairold Mänd ja Erik Rüütel maastikuehituses.

Euroopa kutsemeistrivõistlustel esindasid Eestit kokku 14 noort meistrit eri kutseõppeasutustest. Võistlustulle astusid 12 eriala kutseõppurid: veebiarendaja, maastikuehitajad, restoraniteenindaja, ehitusviimistleja, plaatija, graafiline disainer, kokk, florist, IT-spetsialistid, sõiduautotehnik, müürsepp ja keevitaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles