Põhja-Korea esileedit nähti üle üheksa kuu taas avalikkuses

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un ja ta naine Ri Sol-ju
Kim Jong-un ja ta naine Ri Sol-ju Foto: KCNA VIA KNS/AFP/Scanpix

Lõuna-Korea meedia teatel nähti Põhja-Korea diktaatori Kim Jong-uni naist Ri Sol-jud üle üheksa kuu jälle avalikkuses.

Uudisteagentuur Yonhap avalikustas möödunud pühapäeval viitega Põhja-Korea meediale selle totalitaarse riigi esipaarist uued fotod, millel on näha ka Rid.

Fotodelt paljastub, et Kim ja ta naine vaatavad oma riigi õhujõudude pilootide lennutreeningut, kuid piltide juures ei olnud kirjas, kus ja millal see toimus.

Viimati nähti Põhja-Korea esileedit Rid avalikkuses 28. märtsil pealinnas Pyongyangis, kus ta koos oma mehega avas uue äri- ja tervisekeskuse.

Totalitaarses riigis nagu seda on Põhja-Korea, on inimeste, ka riigis kõrgel kohal olevate ja diktaatori perre kuulujate kadumised ja hukkamised tavapärased. Kuna Rid ei olnud pikka aega avalikkuses, hakati lääne meedias spekuleerima, kas esileedi on mehe soosingu kaotanud, ta on vangistatud või isegi tapetud.

Lõuna-Korea väljaanded arvasid, et Ri kadumise taga võib olla Kimi õde Kim Yo-jang, kes on ta põhiline nõunik ja poliitikastrateeg.

Välja pakuti, et Ri ootab last ja selle tõttu hoidub avalikkusest. 2012. aastal oli Ri samuti pikka aega kadunud ja siis paljastas Põhja-Koread külastanud ameeriklasest korvpallistaar Dennis Rodman, et Ri sünnitas tütre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles