Tõeline space oddity: Buzz Aldrinit ravib David Bowie

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buzz Aldrin ja Christina Korp
Buzz Aldrin ja Christina Korp Foto: Christina Korp/AP/Scanpix

USA kunagine astronaut, teise inimesena Kuu pinnale astunud Buzz Aldrin haigestus Antarktikat külastades ja ta toimetati Uus-Meremaa Christchurchi haiglasse ravile.

Sotsiaalmeedia kohaselt on seal 86-aastase legendaarse astronaudi raviarstiks David Bowie, kes kannab selle aasta alguse surnud briti muusikuga sama nime.

Aldrinit tabas haigushoog möödunud nädalalõpul, kui tal tekkisid hingamisraskused. Uurimine näitas, et astronaudi kopsudes oli liigset vedelikku, mis tuli eemaldada.

«Jumal tänatud, et Buzzi arst on David Bowie, siis saab ta kindlasti terveks,» teatas Aldrini esindaja Christina Korp Twitteris kelmikalt.

Korp avaldas ka fotod, millel on arst David Bowie.

Selle aasta 10. jaanuaril surnud muusiku David Bowie üks tuntumaid hitte on «Space Oddity», mis räägib astronaudist, kes kaotab kontakti Maaga ja jääb kosmosesse.

Nimetatud pala avaldati esmakordselt 1969. aastal vaid neli päeva enne seda, kui USA astronaudid Neil Armstrong ja Buzz Aldrin esimeste inimestena Kuu pinnale astusid. Nende Kuu käiku jälgisid televisiooni vahendusel kogu maailmas umbes 600 miljonit inimest.

Buzz Aldrini Twitter. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles