Galerii ja video: juhitavuse kaotanud sõiduk paiskus jõkke (7)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella 9 ajal kaotas Harjumaal Karla külas sõiduk juhitavuse sillal, mida kattis kiilasjää ning auto paiskus jõkke. Kõik sõidukis olnud viis reisijat pääsesid autost omal jõul välja.

Kiirabi vaatas kohapeal üle kolm inimest ning haiglasse viidi tervisekontrolliks sõidukit juhtinud 31-aastane naine ja 10-aastane laps. Hetkel tõstavad Kose päästjad sõidukit veest välja.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäe sõnul on viimaste päevade muutlikud õhutemperatuurid muutnud teed eriti libedaks, mistõttu peavad sõidukijuhid äärmiselt valvsad olema.

«Ees on ootamas raske aeg liikluses. Kui ilmad lähevad ühel hetkel jälle külmemaks, muutuvad teeolud aina keerulisemaks. Õnnetuse vältimiseks tuleb alati valida ilmastikule vastav sõidukiirus, ent julgustan kõiki sõidukijuhte sõitma alla lubatud piirkiirust, et ootamatu olukorra korral jääks rohkem aega reageerida. Õnnetusse sattumisel on tagajärjed alati sellevõrra raskemad, mida suurem on kiirus,» sõnas Kullamäe. «Teeme nii, et üheskoos elame selle keerulise perioodi liikluses üle ja jõuame turvaliselt koju,» lisas politseileitnant.

Tänavu on liikluses elu kaotanud 68 inimest, mida on viie võrra rohkem kui mullu samal ajal. Vigastada on liikluses saanud 1350 inimest, möödunud aastal samal ajal oli inimvigastustega liiklusõnnetusi 1291.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles