Laulukirjutaja esimene triumf

Gert Kiiler
, melomaan
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Go Away Bird teeb plaadil kümne looga läbilõike möödunud kümnendite popmuusikast.
Go Away Bird teeb plaadil kümne looga läbilõike möödunud kümnendite popmuusikast. Foto: Gert Kiiler

Veel aasta tagasi ei teadnud ma neist mitte midagi. Pärast «Eesti laul 2016» eelvooru sai aga Go Away Birdist minu lemmikbänd Eestis.

«Eesti laulul» võistelnud «Sally» meenutas olemuselt aasta varem samal konkursil teiseks jäänud Super Hot Cosmos Blues Bandi lugu «Maybe Maybe». Mõlemad lood (aga ka bändid) olid ühtpidi retrod ja kõlasid samas tänapäevaselt, ühtmoodi popid ja samas mitte mainstream. Umbes nii, nagu omal ajal kõlas 60-ndate vibe’iga Transvision Vamp või Primitives.

Kuigi Go Away Birdi esikplaat nägi ilmavalgust alles novembri algul, olin seda poolenisti juba kuu-paar varem autos mängitanud. Jah, tunnistan, tegelesin piraatlusega. Et bänd oli neli-viis singlit riburada pidi YouTube’i riputanud ja teatud programm võimaldab sealt lugusid alla sikutada, olin fännina teinud endale EP-mõõdus plaadi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles