Turistibusse enam Rooma ei lubata

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid bussis
Turistid bussis Foto: SCANPIX

Turistibusside sisenemine Rooma keelatakse ära sooviga säilitada paremini linna ajaloolist osa ning vähendada saastatust.

Rooma transpordivolinik Linda Meleo plaani kohaselt ei tohi bussid enam Rooma ajaloolisele alale siseneda alates 2018. aastast. Lisaks tõuseb oluliselt busside jaoks ka linna teistes alades viibimise tasu, vahendab Lonely Planet.

Kui varem pidid bussid Rooma niiöelda B-alale, ehk vanalinna ümbritsevale alale, sisenemise eest maksma 150 eurot päevas, siis paari aasta pärast tuleb loobuda aga juba 600 eurost. Ainukese erandina koheldakse elektribusse, mis peavad maksma poole ette nähtud summast.

Kuigi kohalikud linnaelanikud olid ettepaneku üle õnnelikud, siis turistibusside operaatoreid selline käik pigem hirmutab. Nende hinnangul võib otsusel olla hukatuslikud tagajärjed, sest Rooma linnatranspordisüsteem on kurikuulus oma ebausaldusväärsuse ja keerukuse poolest.

Ettepanek ei ole veel kinnitatud ning seda võivad järgneval aastal ees oodata mitmed muudatused.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles