President nimetas ametisse seitse uut kohtunikku (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President nimetas ametisse seitse uut kohtunikku.
President nimetas ametisse seitse uut kohtunikku. Foto: Elmo Riig / Sakala

President Kersti Kaljulaid nimetas teisipäeval ametisse kolm halduskohtunikku ja neli maakohtu kohtunikku.

Esimese astme kohtunikeks nimetati Tiia Nurm, Ragne Piir, Janar Jäätma, Mihkel Roos, Enely Sepp, Angelina Abol ja Merit Bobrõšev. Uued kohtunikud asuvad tööle Tallinna halduskohtus, Tartu halduskohtus, Harju maakohtus ja Viru maakohtus.

Tiia Nurm asub teenistusse Tallinna halduskohtus alates 9. jaanuarist. Ta on lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna 1996. aastal. Enne kohtunikuks nimetamist töötas Tiia Nurm vandeadvokaadina. 

Ragne Piir asub teenistusse Tallinna halduskohtus alates 1. jaanuarist. Ta on omandanud õigusteaduse magistrikraadi Tartu ülikoolis 2008. aastal ning LL.M. kraadi õigusteaduses Konstanzi ülikoolis 2009. aastal. Enne kohtunikuks nimetamist töötas Ragne Piir kohtujuristina Tallinna ringkonnakohtus, halduskolleegiumi nõunikuna riigikohtus ning justiitsministeeriumi õiguspoliitika osakonna nõunikuna. Aastatel 2011-2012 ning 2014-2015 oli ta lähetatud Eesti õiguse eksperdina Euroopa Kohtu analüüsi- ja dokumentatsiooniosakonna juurde. 

Janar Jäätma asub teenistusse Tartu halduskohtus alates 1. jaanuarist. Ta omandas 2015. aastal Tartu ülikoolis filosoofiadoktori kraadi õigusteaduse alal. Alates 2008. aastast on Janar Jäätma töötanud riigikohtu halduskolleegiumi nõunikuna, enne seda eiigikogu kantselei põhiseaduskomisjoni nõunikuna ning Tallinna halduskohtu konsultandina. 

Mihkel Roos asub Harju maakohtus kohtunikuna teenistusse alates 1. jaanuarist. Ta omandas õigusteaduse magistrikraadi Tartu ülikoolis 2011. aastal. Enne kohtuniks nimetamist töötas Mihkel Roos Tallinna ringkonnakohtus kohtujuristina, Lepituse ja Vahekohtu Sihtasutuses vahekohtunikuna ja lepitajana ning advokaadibüroos advokaadina ja juristina. 

Enely Sepp asub Harju maakohtus kohtunikuna teenistusse alates 1. jaanuarist. Ta omandas Tartu Ülikooli õigusinstituudis baccalaureus artiumi kraadi õigusteaduse erialal 2004. aastal. Enne kohtunikuks nimetamist töötas Enely Sepp Harju maakohtus kohtujuristi ja konsultandina. 

Angelina Abol asub teenistusse Viru maakohus alates 1. jaanuarist. Ta omandas Tartu ülikoolis baccalaureus artiumi kraadi õigusteaduse erialal 2003. aastal. Enne kohtunikuks nimetamist töötas Angelina Abol Harju maakohtus kohtujuristi ja konsultandina. 

Merit Bobrõšev asub teenistusse Viru maakohtus alates 1. jaanuarist. Ta omandas Sotsiaalteaduste Erakõrgkool Veritases baccalaureus artiumi kraadi õigusteaduse erialal 2002. aastal. Enne kohtunikuks nimetamist töötas Merit Bobrõšev Tallinna ringkonnakohtus kohtujuristi ja konsultandina ning Harju maakohtus kohtujuristina.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles