Kohtunikuks määrati Anne Rebane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik Anne Rebane.
Kohtunik Anne Rebane. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud Keskerakonna endise esimehe Edgar Savisaare ja teiste süüdistatavate kriminaalasja hakkab Harju maakohtus arutama kohtunik Anne Rebane.

Harju maakohtu pressiesindaja selgitas, et kõik kohtusse saabuvad kuriteo- ja väärteoasjad ning taotlused jagab kohtu elektroonilise infosüsteemi programm, lähtudes juhuslikkuse põhimõttest ja arvestades kohtunike spetsialiseerumisest tulenevaid erisusi. Eelistungi toimumise aeg veel paigas pole, eraldi tähtaega selleks ette nähtud ei ole.

1961. aastal sündinud Rebane asus teenistusse Tallinna linnakohtu kohtunikuna 1993. aastal ning alates 2006. aasta algusest on töötanud Harju maakohtu kohtunikuna. Enne kohtunikuks nimetamist töötas Eesti üht kõmulisemat kohtuprotsessi juhtima hakkav naine kohtuniku ameti taotlejana Tallinna linnakohtus, juristina Tallinna Haabersti halduskeskuses, samuti juristina Eesti Leiutajate ja Ratsionaliseerijate Keskliidus.

Rebase kohtuasjade seas on olnud mitu laiemat avalikkuse tähelepanu pälvinud lähisuhtevägivalla kaasust, samuti muid vägivallakuritegusid. Näiteks mõistis ta tunamullu Harju maakohtus Rasmus Vesiloo süüdi oma elukaaslase Triin Tulevi peksmises ning mullu arutas väikese Emily sandistamise kohtuasja.

Rebane oli kohtunik ka Rahumäe terviserajal noore naise ründamises süüdi mõistetud Lauri Õuna kohtuasjas. Mullu mais saatis Rebane 15 aastaks trellide taha lapse vägistanud Pavel Ridnõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles