Need on praegu Eesti ambitsioonikaimad idufirmad

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
sTARTUp Day 2016.
sTARTUp Day 2016. Foto: Tartu Ülikool

Kodumaistest ning välisinvestoritest koosnev žürii valis ärifestivalil sTARTUp Day eel välja  välja 20 lootustandvaimat start-up'i.

Top 4 ambitsioonikaimaks idufirmaks aastal 2016 osutusid online-tahvleid loov Deekit, Norra peakontoriga sensor-tehnoloogia ettevõte Nordic Automation Systems, sportimisvõimalusi vahendav SportID ja õpiveeb Tebo.

 20 parema hulka valiti lisaks neile Autolevi, Ampler Bikes, Capster, Dermtest, DreamApply, Festivality,  Greenhouse CI, INZMO, Leansite, Palleter, RebelRoam, Shipitwise, SprayPrinter, Traffel, RangeForce ja Weps.

Žürii liikmeks olnud Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni EstBAN tegevjuhi Heidi Kakko sõnul oli tõsine töö valida esimest korda välja Eesti idufirmade 20 parimat.

«Žürii liikmed hindasid kõiki olulisi valdkondi, millest noore idufirma edasine edu sõltub: nii meeskonna koosseisu, turu suurust, probleemi sügavust kui reaalselt saavutatud tulemusi toote või teenuse turule toomisel,» ütles Kakko.

Tema hinnangul oli kõrgemale kohale pääsemise võimalus suurem nendel ettevõtjatel, kes lahendavad ulatuslikku probleemi rahvusvaheliselt suurel turul mõnel uudsel viisil.

«Ehkki parima nelja ettevõtte hulka pääsenuil oli selgeid tugevusi, olen ma veendunud, et päris mitu neist, kes seekord jõudsid meie Top 20 nimekirja, on suutelised üles ehitama tähelepanu väärivaid ärisid,» lisas ta.

2016. aastal esimest korda toimunud konkursi Top 20 Startups in Estonia võitjad pitch'ivad oma äriideid 9. detsembril Tartu esimesel rahvusvahelisel ärifestivalil sTARTUp Dayl.

Top 20 Startups in Estonia võistluse korraldajadate EstBANi  ja idufirma Contriberi sõnul oli võistluse põhieesmärgiks demonstreerida avalikkusele Eesti ambitsioonikamaid ning innovatiivsemaid idufirmasid.

Võistlusel osalemise kriteeriumid olid lihtsad: firma pidi olema Eestis registreeritud või eestlastest tiimi asutatud ning varem kaasatud investeeringud ei tohtinud ületada 1 miljonit eurot —  tegu pidi olema varajases arengufaasis start-up'iga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles