Ajakirja Time aasta inimene on Donald Trump (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ajakirja Time esikaanel.
Donald Trump ajakirja Time esikaanel. Foto: Reuters/ScanPix

90. korda välja jagatud ajakirja Time auväärse tiitli sai endale USA tulevane president Donald Trump.

Ajakirja veebiversioonis kirjutatakse, et tiitliga tunnustatakse lõppeva aasta mõjukaimat inimest, olenemata sellest, kas see mõju oli hea või halb.

Kinnisvaraettevõtja, kasiinoärimees ja teletäht – Trump on tulgu, mis tuleb valmis astuma uude rolli. Tema suurimaks väljakutseks saab ühendada tema enese isikust põhjustatud lõhenenud riik.

Trumpi pooldajatele tähistab tema võit pikka aega riiki valitsenud ülbe juhtiva klassi troonilt tõukamist. Tema kirglikele vastastele on võit aga samuti ühiskonnanormide häving ja seksismi, rassismi ja natsionalismi võidukäik.

Trumpi revolutsiooni maik on tõeliselt ameerikalik, kui ta ründas tõde ja loogikat, tegi see teda tugevamaks, mitte nõrgemaks.

Ta pole mitte ainult ajakirja nägu, vaid maailmas käimas oleva revolutsiooni kujund. Kõik on muutumas – viis, kuidas me elame, armastame, töötame, mängime, ostleme ja jagame.

Trumpi vastaskandidaadi Hillary Clintoni kampaania strateegia nõrgaks kohaks saigi, et ta oli tüüpiline, traditsiooniline ja esitas väljakutse probleemidele, mis peaksid tavaliselt jääma USA juhi kanda. Trumpi võit aga esindab ameeriklaste vajadust muutusteks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles