Aljand püstitas «pükstega ujumise» rekordi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MARTTI ALJAND.
MARTTI ALJAND. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Eile Kanadas Windsoris alanud ujumise lühiraja MMil olid stardis kolm eestlast. Poolfinaali kohti kätte ei õnnestunud võidelda. 

Martti Aljand teenis Kanadas Windsoris peetavatel lühirajaujumise maailmameistrivõistlustel meeste 200 meetri kompleksis 29. koha ajaga 1.58,98. Seda võib pidada tema «pükstega ujumise» isiklikuks rekordiks, sest seitsme aasta vanune isiklik rekord 200m kompleksi ujumises on ujutud pika trikooga.

«Tänane start 200 kompleksi oli hea algus võistlustele. Me oleme treeninguid teinud pigem 50-100 suunitlusega, nii et õiged stardid on veel ees» kommenteeris Aljand enda ujumist.

“Martti on korra elus kiiremini ujunud, kui ta eile ujus, ning see oli 2009. aastal, kui olid veel pikad kummitrikood. Ma ise mõtlesin enda unistustes, et kui Martti ujuks 1.58-ga, siis ma oleks ikka ülimalt rahul ja aeg tuligi 1.58 sisse,» ütles ujumisliidu peatreener Riho Aljand

«Kui varasemalt on Martti 200m kompleksi liiga aeglaselt alustanud, siis nüüd sai juba Tallinnas räägitud, et Martti läheb ja teeb kompleksis oma ujumise ja ei vaata kõrval radadele ega uju kellegi teise järgi. Praegu tegigi ta just enda ujumise, nii et ma ei saa mitte midagi halba öelda. Nii tehniliselt kui ka taktikaliselt oli kõik kena ja Martti ei ujunud ennast isegi mitte pildituks, vaid paistab, et ta jättis väikese varu ka homseks 100m kompleksujumiseks,» jätkas peatreener.

Martin Allikvee läbis 100m rinnuli ajaga 58.80 mis andis talle 97 mehe konkurentsis 26. koha. Martin Liivamäe aeg samal distantsil oli 58.94. Allikveel jäi poolfinaalist puudu 62 sajandikku. «Eks sellise ettevalmistusega, mis mul oli, ma enamat ei oodanudki. Seepärast võin rahule jääda. Ujumine läks normaalselt, lihtsalt seda nii-öelda maksimumi ei ole mul praegu sees,» kommenteeris Allikvee enda ujumist.

Täna õhtul kell 17.20 on eestlastest stardis Kertu Ly Alnek 100m vabaltujumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles