USA poliitik langes oma riigis taksojuhi rassistliku rünnaku ohvriks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilhan Omar (keskel)
Ilhan Omar (keskel) Foto: Jim Mone/AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide Esindajatekoja liige, Minnesota osariiki esindav Ilhan Omar langes sel nädalal Washingtonis taksosõidul verbaalse rassistliku rünnaku ohvriks.

Somaalia juurtega Omari teatel nimetas taksojuht teda ta tumeda nahavärvi tõttu Islamiriigi liikmeks, tegi tema soo kohta seksistlikke märkusi ja ähvardas tal moslemisnaiste rätiku peast tõmmata, edastab AP.

Omar kasutas taksot, sõites Valgest Majast pärast kriminaalõiguse reformi arutamist tagasi hotelli, kus ta Washingtonis olemise ajal peatub.

«Sõit Valgest Majast hotelli osutus väga ebameeldivaks, sest taksojuht ründas mind verbaalselt, halvustas minu sugu ja päritolu ning ähvardas,» teatas poliitik.

Omar edastas temaga juhtunu Facebookis, kust see meediasse jõudis.

«Taksojuhi arvates kuulun ma äärmusrühmituse Islamiriik ridadesse ja ta ütles, et tõmbab mul hijab’i peast. Ma ei osanud arvata, kuidas meie sõit lõpeb, õnneks lõpes hästi. Sihtkohas maksin kiiresti, võtsin asjad ja lahkusin taksost. Ma ei saa aru, miks mu enda kodumaa inimesed moslemeid vihkavad,» teatas rahva esindaja.

Omar teatas Facebookis, et ta kavateb juhtunust politseile teada anda, kui on Minneapolisse tagasi jõudnud.

Ta ei pöördunud Washingtoni politsei poole, kuna tundis end ohustatuna, sest teda rünnanud taksojuht teab, millises hotellis ta peatub.

Somaalia päritolu Omarist sai möödunud kuul Minnesota esindaja Esindajatekojas  ning vaid mõned päevad hiljem teatas tulevane president Donald Trump, et  Minnesotas elavad Somaalia päritolu sisserändajad levitavad ekstremismi ja on tõenäoliselt terroristid.

Praegu 34-aastane Omar saabus koos oma perega Somaaliast USAsse 1995. aastal ja nad asusid elama Virginiasse Arlingtoni. Hiljem kolisid nad Minneapolisse, kus ta sai hariduse. Omar on abielus ja tal on kolm last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles