Saksa moslemitüdrukud ei pääse ujumistundidest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burkini'des ujujad
Burkini'des ujujad Foto: JASON REED/Reuters/Scanpix

Saksamaa Karlsruhe konstitutsioonikohus lükkas tagasi äärmusislamiliku 11-aastase tüdruku pere hagi, mille kohaselt ei tohi mosleminaised ujuda koos meestega ka siis kui nad kannavad vastavat ujumiskostüümi burkini’t.

Kohus otsustas eile, et moslemitüdrukud, kaasa arvatud hagi esitanud tüdruk, ei pääse kooli programmis ette nähtud ujumistundidest põhjusel, et nende usk ei luba koos poistega ujuda, edastab Yle.

Konservatiivsetest moslemiperedest pärit tüdrukud peavad osalema koos poistega ujumistundides, kuna neil on võimalus vastavalt oma usule kanda mosleminaiste ujumiskostüümi burkini’t.

11-aastane õpilane sõnas kohtus, et hoolimata kogu keha katva burkini kandmisest, rikub koos poistega ujumine islami- ja riietumisreegleid, kuna märg ujumiskostüüm liibub vastu keha ja toob kehavormid esile.

Saksamaal on juba mõnda aega arutatud islami teemal, kuna on saabunud palju uusi sisserändajaid ning saksa ja uustulnukate kultuuri vahel on suur lõhe.

Järgmisele ametiajale pürgiv Saksamaa kantsler Angela Merkel võttis hiljuti uuesti sõna sisserändajate integratsiooni teemal. Merkeli sõnul ei ole paljud sisserännanud saanud aru, et nad on saksa kultuuriruumis, kus kehtivad teistsugused kombed ja tavad kui nende kodumaal, kuid kui nad tahavad seal elada, siis tuleb neil saksalik omaks võtta.

Kantsleri arvates peaksid Saksamaal elavad mosleminaised loobuma mosleminaiste rõivastest, hijab’ist ja niqab’ist, kuid vajadusel keelatakse need seadusega ära.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles