Teaduslikult tõestatud, et need kingid teevad päriselt õnnelikuks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

See on ju ammu teada, et kogemused teevad meid õnnelikumaks kui materiaalsed asjad. Uue uuringu järgi kehtib see tõde ka kingituste tegemise puhul. Nimelt pidavat see, kui me saame kingituseks mingisuguse elamuse olema palju tähendusrikkam kui mõni materiaalne asi. 

Materiaalsed asjad pakuvad naudingut ainult hetkeks, aga mitte pikaajaliselt. Nad võivad küll füüsiliselt kesta kauem, aga emotsionaalsed kogemused jäävad meile pikemaks ajaks meelde, kirjutati psühholoogia ajakirjas «Emotion», vahendab Huffington Post. Teadlased lisasid, et inimesed on tänulikumad koos veedetud aja eest, ürituste või reiside eest, aga mitte nii palju asjade eest, mida nad on ostnud. Teisisõnu inimesed on tänulikumad selle eest, mida nad on teinud, mitte selle eest, mida nad on saanud. Jõulud on tulekul ja kõik valmistuvad oma lähedasi millegi erilisega üllatama, miks mitte valida midagi alljärgnevast loetelust, sest need kogemused teevad iga kingisaaja õnnelikuks.

  1. Piletid kontserdile või teatrisse. Me kipume sellistest asjadest mööda vaatama, sest me ei saa neid suurde kingipakki panna, aga elamused jäävad saajale tegelikult palju kauemaks meelde.
  2. Annetused selle inimese nimel, kellele sa kingituse teed. Heategevus ja annetamine on hea võimalus, et kellelgi teisele veel lisaks rõõmu tuua.
  3. Kokakool või käsitöötund. Kas sul on mõni sõber, kellele meeldib nokitseda ja ise oma kätega asju teha? See on suurepärane võimalus, kuidas ta saab oma loovust rakendada ja see teeb ta kindlasti õnnelikuks.
  4. Jooga- või meditatsioonikursus. See on jällegi mõnus üllatus neile, kes plaanivad järgmisel aastal tõsiselt iseendaga ja enese rahuloluga tegelema hakata. Nii jooga kui meditatsioon pakuvad tegijale nii füüsilist kui meelelist rahu ja naudingut.
  5. Minipuhkus. Kui su eelarve lubab, siis miks mitte kinkida oma lähedasele väike puhkus või nädalavahetus kuskil võõras linnas. Selline kink pikendab rõõmu- ja rahulolutunnet.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles