Väikevalla elanikud on mures reovee hinna pärast

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reovesi.
Reovesi. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Kohila valla Aespa aleviku elanikele valmistab muret Kohila valla kõrge reovee hind, sest see on tunduvalt kõrgem teistest lähivaldadest.

Sellel teemal võttis novembris vallavalitsusega ühendust kaks aastat Aespa asulas elanud Ervin Pärn. Ta selgitas Raplamaa Sõnumitele, et Kohila vallas on reovee purgimisteenus tunduvalt kallim kui lähivaldades.

Pärn tõi näite, et reovee vastuvõtuhind Kohila ametlikus reoveepuhastis on 3,84 eurot kuupmeetri kohta, aga Saku vallas on tema sõnul see hind 2,84 eurot.

Kõrge hinna tulemuseks on Pärna sõnul see, et osa kinnistuomanikke pumpavad oma reovee piltlikult öeldes kraavi. «See on absurd, et hind on nii kõrge. Inimesed pumpavad oma reovee kraavi just kõrge hinna tõttu,» sõnas Pärn.

Oma kirjas vallavalitsusele kirjutas ta, et Kohila vald soodustab kõrge hinna kehtestamisega põhjavee rikkumist tiheasustusega alal, nagu Aespa seda on. Samuti jättis Pärn õhku küsimuse, kas Kohila vald on valmis võtma vastutust, et kalli hinnapoliitika tõttu on nad tekitanud soodsad tingimused ökokatastroofiks valla tiheasustusaladel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles