Viis nippi, kuidas kõndimisega rohkem kaloreid põletada

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monkeybusiness Images / Panthermedia / Scanpix

Olenemata sellest, et kõndimine ei ole nii intensiivne treening kui mõni teine, siis selle plussiks on see, et kõndima saab minna peaaegu kogu aeg ja iga ilmaga. Kõnni ennast paremasse vormi nende viie nipiga.

2015. aastal tehtud uuringus selgus, et naistel, kes käisid regulaarselt jalutamas, oli väiksem kehamassiindeks ja vööümbermõõt kui neil, kes seda ei teinud. Woman’s Day vahendab viis nippi, kuidas kõndimisega veel rohkem kaloreid põletada. Eriti kasulikud on need nipid neile, kes armastavad regulaarselt kõndimas käia, aga miks mitte alustada sellega juba täna.

1. Kõnni piisavalt kiiresti ja intensiivselt. Enamasti ei ole inimestel aega, et kaks tundi väljas kõndida, siis oleks hea teha üks lühem, aga tempokam kõnd. Kui sa kõnnid piisavalt kiiresti, siis sul peaks olema natukene raske samal ajal rääkida. Selline tempokas kõnd põletab kaloreid ja suurendab kopsumahtu.

2. Lisa juurde aeglasemaid intervalle. Kõnni kiirelt ja aeglaselt vaheldumisi. See on nagu autoga sõitmine – iga kord, kui sa aeglustad ja taas kiirendad, siis su auto kulutab rohkem kütust, kui ühtlase kiirusega sõitmisel. Tee sama kõndides ja sa põletad rohkem kaloreid kui muidu.

3. Kui sa ei kõnni just hommikuti, siis võid minna kõndima pooltühja kõhuga. Kui tühja kõhuga trenni tegemine ei ole kunagi hea mõte, siis kõndimise puhul on isegi hea, kui sul ei ole kõht täitsa täis. See tähendab seda, et kui enne väga intensiivset trenni ei tasuks kunagi vahepalasid söömata jätta, siis kõndimise puhul ei ole see nii oluline, sest kõndimine ei kuluta kaloreid nii kiiresti ja efektiivselt. Kui sa oled harjunud kõndima hommikuti pärast ärkamist, siis pista midagi kiirelt suhu enne, kui kõndima lähed, sest sa ei ole selleks hetkeks arvatavasti umbes kaheksa tundi juba söönud ja su veresuhkru näitaja on väga madal.

4. Pärast ühte tundi kõndimist peaks kindlasti midagi sööma. See on juba päris pikk aeg keha jaoks ja me vajame toitu ehk kütust, millega edasi minna. Pärast pooletunnist kõnnakut ei ole see nii oluline, aga pärast ühte tundi võiksid kohe süüa vähemalt banaani, avokaadovõileiva või mingi muu väikese ja tervisliku vahepala.

5. Ära unusta oma lihaseid ja tee ka mõned jõuharjutused. Kõndimine on suurepärane viis, kuidas kaalu kaotada, aga ära unusta, et lihased aitavad kiirendada seedimist ja põletada kaloreid isegi rohkem. Näiteks võid teha nii, et peatud iga kümne minuti järel ja teed mõned kätekõverdused, kükid või väljaasted ning kõnnid siis edasi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles