Rootslanna paljastab raamatus oma painajaliku kogemuse seksiorjana (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Seksiorjaks röövitud rootslanna kirjutas raamatu, milles paljastab, mida ta kuue päeva jooksul läbi elas.

Rootsi politsei leidis üks aasta tagasi Skånes Kristianstadis asuvast talust helikindla, ilma akendeta 60-ruutmeetrise ruumi, milles naise röövinud arst tahtis ohvrit aastaid kinni hoida, edastab iltasanomat.fi.  

Stockholmis elav naine oli 40-aastase arsti käes vangistuses kuus päeva, kuid siis nägi mees naise tagaotsimiskuulutust ja teadet, et politsei otsis ta korteri läbi ning ta hakkas kartma, kuid naist ta ei vabastanud. 

Uurimine näitas, et mees uimastas naise ja vägistas ta enne, kui viis oma majja vangistusse. Mees sõitis koos uimase naisega Stockholmist 350 kilomeetri kaugusele Kristianstadi, kus ta helikindlasse ruumi pani. Mees oli pärast naise teadvusele tulemist öelnud, et ta võib karjuda palju tahab, kuid toal on helikindlad seinad ja keegi ei kuule teda.

Politsei jõudis mehe tegevuse jälile, ta maja otsiti läbi ning lisaks punkrile leiti ka raseduse vältimise vahendeid ja maske, mille abil inimröövija sai end teha kas nooremaks või vanemaks.

Rootsi meedia teatel avaldab sekisorjaks sattunud naine oma läbielamisi kajastava raamatu Isabel Erikssoni nime all, naise tegelik nimi on teada vaid politseile, prokuröridele ja advokaadile.

Järgmise aasta jaanuaris ilmuvas raamatus on naine kirjeldanud detailselt, mida ta röövija temaga tegi ja teha plaanis.

«Kui üles ärkasin, ei saanud ma aru, kus olin ja lootsin, et tegemist on halva unega, kuid siis mõistsin, et mind on röövitud ja ma olen mingisse ruumi suletud. Minu juures olnud mees sõnas, et sellest saab minu elukoht aastateks. Mul tekkis seda kuuldes paanikahoog, sest arvasin, et ta piinab, vägistab või tapab,» seisab raamatus.

Rootslanna pääses vabadusse pärast kuute ööpäev õudusi, kui ta röövija kogemata punkri ukse lahti jättis. Naine kasutas juhust ja põgenes, teda näinud inimesed aitasid tal politseisse helistada.

Rootsi meedia võrdles rootslanna juhtumit 2008. aastal Austrias tabatud Josef Fritzliga, kes hoidis oma tütart 24 aastat keldris vangistuses, kasutas teda seksuaalselt ära ja sai temaga mitu last.

Prokurör Peter Claessoni sõnul ei ole Rootsis varem sellist seksiorjaks röövimise juhtumit ette tulnud.

Kohus määras arstile naise uimastamise, seksuaalselt ärakasutamise ja vangistamise eest kümne aasta pikkuse vanglakaristuse. Mees kaebas otsuse edasi ning apellatsioonikohus kahandas mehe vangistusaega kaheksa aastani.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles