Ministrikohata jäänud Erki Savisaar sihib fraktsioonijuhi kohta (4)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Savisaar.
Erki Savisaar. Foto: Eero Vabamägi

Keskerakonda kuuluv riigikogu liige Erki Savisaar, keda erakonna siseopositsioon soovis näha uue maaeluministrina, sihib maaeluministriks asuva Tarmo Tamme asemel hoopis fraktsiooni esimehe kohta.

Keskerakonna juhatusse kuuluv riigikogu liige Olga Ivanova ütles Postimehele, et täna õhtul toimuval juhatuse koosolekul tõstatatakse kindlasti küsimus, miks ei hoitud Keskerakonna fraktsiooni maaeluministri kandidaadi otsingutega kursis. Tema sõnul jäi fraktsioonile eile päeval mulje, et erakonna esimees, peaminister Jüri Ratas esitab ministrikandidaadi alles uue nädala alguses, tegelikult selgus kandidaat juba samal õhtul.

«Otsustusprotsessi me ei olnud kaasatud, see on ilmselge, ja mitte ainult meie, vaid ka kogu ülejäänud fraktsioon. Loomulikult me selle tõstatame ja seda arutame täna juhatuses,» ütles erakonna siseopositsiooni kuuluv Ivanova.

Kuigi ka ministrikandidaadiks esitatud Tarmo Tamm on tema hinnangul väärikas ja suurte kogemustega poliitik, soovis siseopositsioon maaeluministri kohal näha Erki Savisaart, kes Ivanova sõnul oli valmis valitsusse minema. Õhtul oodatakse tema sõnul Rataselt ka selgitusi, miks ta eelistas ministrikohal Tamme ja mitte näiteks Savisaart.

«Vaatame, võib-olla peaminister pakub ka Erki Savisaarele mingit väljundit,» ütles Ivanova samas ja leidis, et Savisaar sobiks fraktsiooni uueks esimeheks. Fraktsioonijuhiks pakutud Kersti Sarapuuga osa fraktsioonist tema sõnul ei nõustu.

Savisaar ise ütles Postimehele, et kohtus täna Ratasega. Küsimusele, kas kohtumisel oli juttu ka võimalikust fraktsioonijuhi kohast, vastas ta, et arutati erinevaid teemasid ja muu hulgas tõesti ka seda. «Jüri oma seisukoha ütleb välja juhatuses,» ütles ta.

Täna keskpäeval eitas Ratas valitsuse pressikonverentsil erinevate tiibade olemasolu Keskerakonnas ning lükkas tagasi ka väite, justkui pidanuks maaeluministri koha saama partei eelmise esimehe Edgar Savisaare toetajate leer.

Ta ütles, et erakonnas pole mingeid kokkuleppeid selle kohta, kui palju ministreid peab olema nais- või meessoost, ühest või teisest maakonnast, rääkimata sellest, millist leeri ta esindab. «Neid tiibu ei ole, on üks erakond, kes on üheks partneriks tänases koalitsioonis, Eesti Keskerakond,» ütles Ratas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles