Eesti loomaomanikud paluvad üle piiri läinud ilutulestike lõpetamist (2)

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestikuvastane kampaania
Ilutulestikuvastane kampaania Foto: Facebook

Facebookis leviv üleskutse «Pauku ei tee» palub detsembris ilutulestiku ja paugutamisega kõvasti piiri pidada, sest see tekitab stressi nii kodu- kui metsloomades.

Leheküljel «Pauku ei tee» palju infot ei leidu. Inimestel palutakse vaid meeles pidada ja arvestada, et ilutulestikuraketid ja paugutajad on paljudele kodu- ja metsloomadele suure stressi allikaks ja mõned isendid elavad seda aega väga karmilt üle. 

Iga soovija saab lehelt endale salvestada tausta- või profiilipildi, mis annab edasi üleskutse sisu. 

Ilutulestikuvastane kampaania / facebook
Ilutulestikuvastane kampaania / facebook Foto: Facebook

Koerapidaja Merje ütleb, et laest võetud säärane üleskutse kindlasti ei ole. Tema segavereline lemmik on jõulukuu pidevalt täielikus stressis. «Elame kortermajas ja siin ümbruskonnas paugutavad poisid juba hilissügisest peale. Koer kardab seda kohutavalt, nii et igal õhtul, kui hullumaja jälle algab, ronib ta kas meile sülle, meie voodi alla, vannituppa või ükskõik kuhu, kus end vähegi kaitstuna tunneb,» räägib naine.

Merje õnneks saab ta koera looma tänu tolle  pisikesele kasvule ja mõistvale kollektiivile sel ajal hõlpsalt tööle kaasa võtta, sest vastasel juhul läheks koer nende  eemaloleku ajal toimuva paugutamise peale lihtsalt hulluks. «Aga ma ei kujuta ette, kuidas elavad selle perioodi üle need kartlike koerte pidajad, kes ei saa  looma tööle kaasa võtta,» ütleb naine. 

Ka tema kutsub üles olema mõistlikud ja tähistama aastavahetust ilutulestikuga vaid siis, sel ühel õhtul, kui aasta ka tõeliselt vahetub. «Seda pole ju vaja teha mitu kuud enne ja pärast õiget ööd,» ütleb Merje.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles