President Kaljulaid: meie tagame NATO kirdenurga turvalisust

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Positmees, Tallinn, 06.12.2016
President Kersti Kaljulaid.
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Positmees, Tallinn, 06.12.2016 President Kersti Kaljulaid. FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

President Kersti Kaljulaid kohtus neljapäeval Brüsselis NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga, kellega arutas Euroopaa Liidu (EL) ja NATO koostööd, küberjulgeolekuteemasid ning Varssavi kokkulepete elluviimist. 

«Meie jaoks on oluline, et NATO läheks edasi Varssavi tippkohtumisel tehtud otsuste elluviimisega,» sõnas Kaljulaid presidendi kantselei teatel. «Meil on tihe suhtlus riikidega, kes panustavad järgmine aasta Eestisse saabuvasse NATO pataljoni ning pingutame, et neile tagada head tingimused.»

Kaljulaidi sõnul on tugev heidutus ja Varssavi kokkulepete elluviimine kogu alliansi julgeoleku küsimus, mitte kitsalt ühe või teise riigi mure, sest NATO julgeolek on jagamatu. «Meie tagame NATO kirdenurga turvalisust,» lisas ta.

Kohtumisel arutati ka Atlandi-ülest koostööd, dialoogi Venemaaga ning küberjulgeoleku küsimusi.

«Küberjulgeolek on valdkond, kus riigi suurus ja rahvaarv ei ole määravad. See on valdkond, kus Eesti on selgelt liidri rollis ning panustab ideedega nii kahepoolselt kui ka läbi Tallinnas asuva NATO küberkaitsekeskuse,» rääkis Kaljulaid.

Stoltenberg tänas kohtumisel Eestit järjekindla panuse eest ühise julgeoleku tagamisel, tõstes esile Eesti kulutusi riigikaitsele ja rahvusvahelistel missioonidel osalemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles