Trump valis tööministriks Andrew Puzderi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Andrew Puzder novembrikuus.
Donald Trump ja Andrew Puzder novembrikuus. Foto: TNS/Sipa USA/TNS/Sipa USA

USA presidendiks valitud Donald Trump valis neljapäeval oma valitsuse tööministriks Andrew Puzderi, kirjutas väljaanne Wall Street Journal.

Tööministrit peetakse Trumpi tulevaseks üheks tähtsamaks kaastöötajaks, sest töökohtade loomine Ühendriikides oli valimiskampaanias üks keskseid lubadusi.

Oletatakse, et Puzder leevendab muu hulgas reegleid tööturul, mis võib kaasa tuua ametiühingute rahulolematuse.

Tulevane tööminister on varasemalt teravalt kritiseerinud president Barack Obama tervishoiureformi, mida kutsutakse Obamacare.

Puzder töötab kiirtoiduketi CKE Restaurantsi tegevjuhina ja osales Trumpi valimiskampaanias nõunikuna.

Trump teatas nädal tagasi nõuandva kogu moodustamisest, kuhu hakkavad kuuluma üle kümne äri- ja tegevjuhi ning kes hakkavad käsitlema töökohtade loomist ja majanduskasvu kiirendamist. Presidendi Strateegia ja Poliitika Foorum koguneb Valgesse Majja esmakordselt 2017. aasta veebruari esimesel nädalal, pisut pärast Trumpi ametisseastumist 20. jaanuaril.

"Minu valitsus on pühendunud erasektori kogemuse kaasamisse ning kärbib riigi regulatsioone, mis hoiavad meie firmasid inimeste palkamisest, innovatsioonist ja laienemisest siin Ameerikas," ütles Trump avalduses.

Kogu hakkab juhtima investeerimisfirma Blackstone Group tegevjuht Stephen Schwarzman. Selle liikmete seas on General Motorsi tegevjuht Mary Barra, JPMorgan Chase'i tegevjuht Jamie Dimon, Wal-Marti poeketi tegevjuht Doug McMillon, IBM-i tegevjuht Ginni Rometty, BlackRocki tegevjuht Larry Fink ja Walt Disney tegevjuht Bob Iger.

Trump lubas hoida töötleva tööstuse töökohad USA pinnal ning seada majanduskasvu sihiks neli protsenti aastas. See on viimastest aastatest umbes kaks korda suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles