Europoli jõulukampaania abil tabati tagaotsitud pedofiil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europoli peahoone Hollandis Haagis
Europoli peahoone Hollandis Haagis Foto: Mike Corder/AP/Scanpix

Euroopa Liidu Õiguskaitsekoostöö Ametil (Europol) on käimas jõulukampaania, mille käigus otsitakse kogu detsembrikuu intensiivistatud korras isikuid, kes on kuulutatud tagaotsitavaks.

Mostwanted.net teatel on kampaaniale loodud «jõulukalender», milles iga päev avaneb üks aken ja sellel on näha tagaotsitavat.

Hollandi politsei tabas selle kampaania abil 6. detsembril ühe tagaotsitava, kelleks on Ühendkuningriigis last rünnanud pedofiil. Ilmnes, et mees töötas Amsterdami kohvikus kokana.

Nimetatud isikut, kes praegu on 37-aastane, kahtlustatakse East-Sussexi restoranis 2008. aastal kuueaastase tüdruku seksuaalses ründamises. Mees võeti pärast juhtunut kinni, kuid ta vabastati, kuna ei olnud piisavaid tõendeid.

Tüdruku ründamises kahtlustatu põgenes Ühendkuningriigist ja Briti politsei arvates läks ta Brasiiliasse, kuid nüüd on see mees Hollandis vahi all ja teda ootab ees Ühendkuningriiki saatmine.

Sussexi politsei esindaja Chris Collinsi teatel tabati nimetatud mees tänu kodanike tähelepanelikkusele ning mitme korrakaitseorgani, Ühendkuningriigi krimaaluurimisagentuuri, Hollandi politsei ja Europoli kostööle.

Alates selle aasta märtsist on Euroopa tagaotsitud kurjategijatest tabatud 25.

Soome meedia teatel avaneb Europoli «jõulukalendris» täna aken, milles on Soome politsei tagaotsitavaks kuulutatud kriminaal. Yonis Mahamed Yussuf pussitas 2012. aastal Kontiolahtis kolme inimest ja ta on tagaotsitav mõrvakatsete eest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles