Obinitsa pere loost valmis videosalvestis

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervet sajandit hõlmavat eepilist lugu seto perest etendati Obinitsas maja ees ja sees, kus pere ka tõesti omal ajal elas.
Tervet sajandit hõlmavat eepilist lugu seto perest etendati Obinitsas maja ees ja sees, kus pere ka tõesti omal ajal elas. Foto: Merike Lill

Eesti rahvusringhäälingu ja Vanemuise koostöös on äsja valminud lavastuse «Obinitsa» DVD-salvestis, mis on jäädvustatud Obinitsas tänavu 8. juulil.

Vanemuise seto triloogia kolmanda lavastusena 2. juulil 2015 esietendunud «Obinitsa» tuli vaatajate ette kahel järjestikusel suvel 21 korda. Vaatajaid kogunes 11 623.

Obinitsa ühe pere sajand vältava loo pani näitetrupile kirja Kauksi Ülle, kaasautor ja lavastaja oli Ain Mäeots, kunstnik Liina Unt ja muusikaline kujundaja Ele Sonn. Lavastuses mängisid Marje Metsur, Andres Mähar, Kaia Skoblov, Merle Jääger, Ragne Pekarev, Priit Strandberg, Karol Kuntsel, Tanel Jonas, Marian Heinat, Veiko Porkanen, Ott Sepp jt. Kaasa tegid muusikud Eller Brassist ning kohalikud lauljad ja harrastusnäitlejad.

Salvestuse režissöör on Elo Selirand. Setokeelse lavastuse paremaks mõistmiseks on DVD

DVD «Obinitsa».
DVD «Obinitsa». Foto: Vanemuine

varustatud eestikeelsete subtiitritega.

Vanemuises eile müügile pandud DVD tuleb esitlusele 17. detsembril Vanemuise väikese maja ovaalsaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles