Anvelt: jälitusteabe lekkimine meediasse on taunitav (11)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt.
Andres Anvelt. Foto: Eero Vabamägi

Siseminister Andres Anvelt avaldas sotsiaalmeedias pahameelt Edgar Savisaare kriminaalasja toimiku materjalide lekkimise pärast meediasse ning lisas, et soovib lekitaja väljaselgitamist.

Anvelt kirjutas Facebookis, et jälitusteabe lekkimine meediasse, ka kohtusse saadetud toimikust, on taunitav.

«Täna meenutab ERRi portaalis kirjutanud Euroopa Inimõiguste Kohtu endine kohtunik Uno Lõhmus avaliku võimu kohustust tõhusalt kaitsta eraelu ning prokuratuuri ja Kapo kohustust lekke asjaolud välja selgitada,» kirjutas Anvelt.

«Ühelt poolt on selge, et süüdiskokkuvõte koos kogu tõendusmaterjaliga esitatakse tutvumiseks kõigile asjasse puutuvatele osapooltele, mis aga ei tähenda, et need avaldatakse kui põnev järjejutt meediale ja avalikkusele,» jätkas ta.

«Tahaks uskuda, et selle taga ei ole kavalat kaitsetaktikat devalveerimaks kohtumõistmist või - mis veel hullem - riikliku süüdistuse eksimust,» lisas Anvelt.

Tema hinnangul ei tohi selline olukord korduda ja ka juba käimasolevas menetluses tuleb sellise olukorra põhjustajad välja selgitada.

«Õigusmõistmise autoriteet ei tohi olla kõigutatud,» sõnas Anvelt. «Arutan justiitsministriga, millised on meie järgmised sammud.»

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles