Pildid: Sindis tähistati maakondlikku vene keele päeva

Urmas Saard
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sindi gümnaasiumist alguse saanud 13. Pärnumaa vene keele päeval osales 21 kooli, neist seitse esimest korda väljastpoolt maakonda.

Reedel, 9. detsembril kogunesid Pärnumaalt Sindi gümnaasiumi aulasse võõrustajate kõrval esinejad Vändra ja Kilingi-Nõmme gümnaasiumist, Paikuse, Tori, Koonga, Are, Pärnjõe, Jõõpre, Sauga, Pärnu-Jaagupi, Lõpe, Audru põhikoolist ja Pärnu linnast Tammsaare kool. Tallinnast või selle lähedalt tulid Sindi kogemusega tutvuma Tallinna reaalkool, Tallinna Arte gümnaasium, Tallinna Laagna gümnaasium, Audentese erakool, Pirita majandusgümnaasium, Vaida põhikool ja Kallavere keskkool. 

Sindi päevast võttis osa paarsada õpilast ja 30 õpetajat. Sündmuse peaeestvedaja ja vene keele päevade ellukutsuja on Sindi gümnaasiumi õpetaja Tatjana Grigorjeva-Keerup, Pärnumaa vene keele ainesektsiooni juht. Enamikul aastatest on vene keele õppijad kokku saanud Sindis. Erandid on olnud 2015. 2012. ja 2005. aasta, kui vene keele päev toimunud õpetaja Kai Oraste organiseerimisel Audrus. 

Koolide esinemise kavas olid tantsud, laulud, sketšid. Päeva juhtisid õpilased Annabel Leotoots ja Armin Golovanov. 

Pärast kõigi etteastete lõppemist kiitis vene keele õpetajate seltsi juhatuse liige Galina Noorkõiv Grigorjeva-Keerupit ja kõiki teisi, kelle abil päev suurepäraselt õnnestus. Noorkõiv rääkis, et käib sageli Venemaal, kus tal on palju häid sõpru. „Nad küsivad, kas eestlased õpivad vene keelt. Ma räägin neile, et muidugi õpivad. Aga nüüd ma ütlen veel uhkemalt, et ärgu muretsegu!“ Noorkõiv selgitas, et sai Sindist uut innustust. Tema arvates oleneb palju õpetajatest, kellel jätkub huvi oma ainet laiemalt tutvustada. Noorkõiv mõistis, et Pärnumaal pole kaugeltki selliseid võimalusi vene keeles rääkimiseks kui mõnes teises Eestimaa piirkonnas, aga sellele vaatamata hindas ta siinsete õpilaste venekeelset hääldust heaks. 

Noorkõiv rääkis, et Tallinnas korraldatakse palju mitmesuguseid vene keele päevi, üldjuhul Õpetajate Majas. Nüüd tahetakse mõndagi teha Sindi gümnaasiumi eeskujul ja kutsuda võõrustajad vastukülaskäigule Tallinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles