Vald asub põlenud häärberit jälle koolimajaks taastama

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure tulekahju järel üheksa aastat tagasi ehitati Ahja mõisale uus katus, et vihmavesi ehitusmälestist ei hävitaks, kuid hoone taastamine jäi pooleli. Nüüd soovib vald mõisa ühekorraga taastada ja seal taas kooli avada. Härrastemaja ees käib juba kõnniteede ehitus.
Suure tulekahju järel üheksa aastat tagasi ehitati Ahja mõisale uus katus, et vihmavesi ehitusmälestist ei hävitaks, kuid hoone taastamine jäi pooleli. Nüüd soovib vald mõisa ühekorraga taastada ja seal taas kooli avada. Härrastemaja ees käib juba kõnniteede ehitus. Foto: Margus Ansu

Ahja vald on 2007. aasta oktoobris põlenud uhket Ahja mõisahoonet vähehaaval küll taastanud, kuid valmis pole see saanud. Nüüd soovib vald asja tõsiselt käsile võtta.

Foto: Graafika: TPM

Välja on kuulutatud projekteerimis- ja rekonstrueerimistööde riigihange ning rahataotlus sisse antud riiklikku põhikoolide programmi. Sellesse programmi just seetõttu, et vallarahva meelest peaks mõisa peamajas tegutsema kool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles