Briti jõuluturul niitis ohtlik narkootikum Black Mamba mitu inimest jalust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Ühendkuningriigi Birminghami politsei teatel müüdi kohalikul jõuluturul ohtlikku narkootikumi Black Mamba, mida ostis mitu inimest, kellel tekkisid sellest terviseprobleemid.

Sündmuskohale kutsutud parameedikud viisid narkootikumi tarvitanud haiglasse, edastab metro.co.uk.

Parameedik Mike Duggan teatas juhtunust Twitteris: «Mitu inimest vajus saksa jõuluturul kokku, kuna nad olid tarvitanud ohtlikku narkootikumi Black Mambat. Mul ei ole aastate jooksul veel ette tulnud, et nii palju inimesi korraga narkootikumi tõttu ravi vajavad».

Narkootikumi tarvitanutest keegi ei surnud, õigeaegne abi päästis nad.

Ühendkuningriigis keelati Black Mamba 2013. aastal kui väga ohtlik narkootikum. Selle narkootikumi puhul on tegemist sünteetilise kannabinoidiga.

Briti meedia teatas möödunud aastal, et nimetatud narkootikumi tarvitavad Mildandi vanglate vangid ning seda on narkotestidega raske avastada. Black Mambat on kerge segamini ajada tubakaga, kui sellest on sigarett tehtud.

Briti vanglates jõuti nimetatud narkootikumi levimise jälile, kuna vangidel tekkisid tõsised terviseprobleemid nagu krambid, psühhoos, kontrolli kadumine liigutuste üle ja südametöö ebakorrapärasus.

Lisaks sagenesid Midlandi vanglates vägivallajuhtumid, mille teket seostatakse Black Mambaga.

Narkovõõrutusravi arsti Allen Morgani sõnul on Black Mamba hullem narkootikum kui heroiin.

«Heroiini mõju kohta on meil palju andmeid, samuti oskame heroiinisõltlasi ravida. Black Mamba kohta on minimaalselt infot ja see teeb murelikuks, sest arstid võivad kasutada valesid ravimeetodeid,» selgitas Morgan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles