Lõpetage päevarahaga jantimine

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autovedu
Autovedu Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Päevaraha pealt ei maksa makse ei tööandja ega töötaja, mis ahvatleb paljusid veoettevõtteid tegema autojuhtidele väljamakseid päevaraha vormis.

Sellise tõdemuseni jõudis Rain Transpordi juhataja Toomas Raud Äripäeva Logistikauudised.ee korraldatud autovedajate aastakonverentsil.

Raua sõnul tuleb Eesti riiki tunnustada välisvedude autojuhtidele maksuvaba päevaraha kehtestamise eest, kuid samas pole õiglane ega loogiline see, et Eestisiseste vedude puhul maksuvaba päevaraha võimalus puudub.

Erinevad päevaraha maksmise võimalused sise- ja välisvedude juhtidele moonutavad Raua arvates tööjõuturul ausat konkurentsi. Kui võrrelda tööandja kulusid välis- ja sisevedude autojuhtidele, siis 1312 euro suuruse netosissetuleku puhul kulub tööandjal maksudeks välis- ja sisevedude autojuhtidele vastavalt 213 ja 905 eurot. Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles