Silja Europa naaseb Tallinna - Helsingi liinile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuenenud Silja Europa kruiisilaev.
Uuenenud Silja Europa kruiisilaev. Foto: AS Tallink Grupp

Tallinki suurim kruiisiparvlaev Silja Europa naaseb esmaspäeval pärast 16 miljonit eurot maksma läinud uuenduskuuri Tallinna - Helsingi liinile.

Uuenenud Silja Europa esimene väljumine Tallinnast Helsingisse toimub esmaspäeval kell 12.30 ja Helsingist Tallinna kell 18.30. Silja Europa asendab seega Tallinna - Helsingi liinil kruiisiparvlaeva Baltic Queen, mis suundub kruiisiparvlaeva Romantika asemel taas Tallinna - Stockholmi liinile. Romantika hakkab taas sõitma Riia - Stockholmi liinil, mida praegu teenindab vaid kruiisiparvlaev Isabelle.

Augusti lõpus alanud renoveerimistööde käigus uuendati kokku 1016 kajutit, trepihallid, vastuvõtuala, pubi, baar, Grill House ja buffet-restoran. Silja Europalt leiab pärast uuenduskuuri ka kohvikubrändi Coffee&Co, mis seni on olnud vaid ettevõtte Helsingi - Stockholmi laevadel.

Tallink tõi Silja Europa taas Tallinna - Helsingi liinile märtsis pärast seda, kui lõppes laeva prahtimisleping Austraalias. Ka siis läbis laev reisijaalade uuenduse.

Silja Europa on ehitatud Saksamaal aastal 1993. Laeva pikkus on 202 meetrit, laius 33 meetrit ning võtab korraga pardale üle 3000 reisija. Alusel on kõrgeim jääklass 1A Super ning maksimumkiirus 21,5 sõlme. Laeva autotekk mahutab 932 liinimeetrit sõidukeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles