Keskerakonna fraktsiooni esimeheks sai Kersti Sarapuu (2)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Sarapuu.
Kersti Sarapuu. Foto: Eero Vabamägi

Keskerakonna riigikogu fraktsioon valis maaeluministriks nimetatud Tarmo Tamme asemel oma uueks juhiks Kersti Sarapuu, saadikurühma aseesimeestena jätkavad Erki Savisaar ja Valeri Korb.

Keskerakonna fraktsiooni pressiesindaja ütles Postimehele, et fraktsiooni esimeheks kandideerisid Kersti Sarapuu ja Erki Savisaar, kes said vastavalt 18 ja kaheksa häält.

Sarapuu ütles pressiteates, et on saadikute usalduse eest tänulik. «Peaministri erakonnana on meie fraktsiooni liikmetel oluline roll meie valitsuse häid ettepanekuid toetada ning teha seda ühtselt ja kindlameelselt,» ütles ta ning lisas, et kavatseb fraktsiooni esimehena pidada kõigi saadikurühma liikmetega dialoogi ja olla neile kättesaadav.

Sarapuu esimeheks valimist ning Savisaare ja Korbi jätkamist aseesimeestena toetas neljapäeva õhtul ka Keskerakonna juhatus. Erakonna siseopositsioon teatas varem, et nende hinnangul pidanuks emma-kumma ehk kas maaeluministri või fraktsioonijuhi koha saama Erki Savisaar.

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas ütles juhatuse koosoleku järel Postimehele, et kohtus samal päeval Savisaarega, tänas teda fraktsiooni aseesimehena tehtud töö eest ja palus tal seda jätkata.

Tema sõnul on erakonnal üks fraktsioon ja üks fraktsiooni esimees ning juhatuses leiti, et sellele kohale peaks asuma Kersti Sarapuu. «Kersti omab suurt kogemust ettevõtluses juhina, aga ka omavalitsusjuhina ja nüüd riigikogus. Usume, et ta saab kindlasti hakkama selle tööga,» ütles ta.

Fraktsiooni senise esimehe Tarmo Tamme nimetas president skandaalide tõttu tagasi astunud Martin Repinski asemel reedel uueks maaeluministriks. Tamm annab riigikogu ees ametivande täna pärastlõunal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles