Galerii: vaata, milline näeb välja 16 miljoni euro eest uuendatud Silja Europa

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna päraslõunal läks üle pika aja esimesele reisile uuenenud Silja Europa. Vaata galeriist, milline näeb välja 16 miljonit eurot maksnud värskema olemisega laev.

Laeva sisse astudes oli tunda uue lõhna, koristajad tõmbasid veel viimaseid vaipasid puhtaks ning poleerisid viimaseid raame, samal ajal kui tehnikud seadistasid restoranide nutitabloosid. Esimeste reisijate laeva tulekuni oli jäänud paar tundi.

Kuigi esmamulje laevast on ilus, siis nagu laeva meeskondki ütles, et tööd veel kestavad ja ega kunagi ei saa lõplikult öelda, et laev on nüüd valmis. Nii saavadki viimased kajutid uuendatud jaanuaris, vanadesse kajutitesse pileteid enne uuenduskuuri ei müüda.

Uuenduste käigus püüti sulatada kokku vana nostalgia ja uus värskus, seepärast on nii mitmeski kohas lihvitud üle vana põrand ja tehtud korda vanad laed, aga seinad on saanud selga uue kuue ning mööbelgi on pea kõikides ruumides uus. Alles jäeti ka legendaarsed kuldsed käsipuud, mida puhastati nädala jagu, et sinna kogunenud mustus ja värvimuutus saaks taas särada.

Eelkõige valitsesid laevas sinised valged ja kuldsed toonid ning palju avarust ja valgust oli juurde toodud erinevate valguslahendustega. Kohati jättis laev isegi pigem avara hotelli, kui laeva mulje. Kui varasemalt on kruiisilaevad pigem sumedad tundunud, siis valged seinad ja põrandad ning ere valgus andis siseruumidele tõeliselt värske ilme.

Üldiselt püüti laeva alles jätta kõik vanad asjad ja osad, mis toimisid ning olid korralikud, näiteks olid vanad laeplaadid tunduvalt parema kvaliteediga ehitatud, kui need, mis praegu saadaval on. Vana vaipa ei jäetud laevas alles aga praktiliselt kuskile.

Silja Europa hakkab sõitma Tallinna ja Helsingi vahet kaks korda päevas ning reis kestab kolm ja pool tundi. Laev ööbib Tallinna sadamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles