Eraravikindlustuse maksuvabastus soosib ühte ettevõtet

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erisoodustusmaksust võib vabaneda ka eraravikindlustus
Erisoodustusmaksust võib vabaneda ka eraravikindlustus Foto: SCANPIX

Riigikogu rahanduskomisjon tegi ettepaneku lisada maksuseaduse kobareelnõusse ka võimalus vabastada tööandja tasutav eraravikindlustus erisoodustusmaksust. Praegu pakub eraravikindlustust Eestis ainult üks kindlustusselts.

Kuigi riigikogu rahanduskomisjoni liige Priit Sibul (IRL) nimetas eelnõusse muudatusettepaneku esitajana lisaks poliitikutele ka kindlustusseltse, siis tegelikkuses on ettepaneku taga ERGO kindlustuse huvid, kes on praegu ainus Eestis eraravikindlustust pakkuv selts, ehkki eelnõu vastuvõtmisel võib teenuse vastu tekkida huvi ka teistel seltsidel, vahendab ERRi uudisteportaal.

Sibul kommenteeris ERR-ile, et ta oli üks neist, kes kohe, kui eelnõu esialgsel kujul parlamenti tuli, leidis, et maksusoodustuste loetelu võiks laiendada ka eraravi kindlustusmaksetega. See tähendab, et kuni saja euro eest kvartalis ehk kuni 400 euro eest aastas võib tööandja tasuda eraravikindlustusmakseid oma töötaja eest, ilma et ta peaks selle pealt erisoodustusmaksu tasuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles