Eesti film jäi Kuldgloobuse kandidaatide seast välja

Tiit Tuumalu
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldgloobusi jagatakse 8. jaanuaril.
Kuldgloobusi jagatakse 8. jaanuaril. Foto: AFP / Scanpix

Mõjukas Hollywoodi välisajakirjanike ühing nimetas äsja viis mitteingliskeelset filmi, mis hakkavad kandideerima Kuldgloobusele. Eesti filmi «Ema» nende seas ei ole.

Valitute sekka kuuluvad Saksa film «Toni Erdmann» (rež Maren Ade), Iraani film «Müügimees» (rež Asghar Farhadi), Tšiili film «Neruda» (rež Pablo Larrain) ja Prantsusmaa filmid «Jumalikud» (rež Houda Benyamina) ja «Elle» (rež Paul Verhoeven). 

Ainus üllatus selles nimekirjas on «Jumalikud», mis ei käinud läbi ühestki ennustusest. Film, mis räägib kahe Pariisi äärelinna kuritegeliku maailmaga kokkupuutuva teismelise tüdruku eneseotsingutest, võitis tänavusel Cannes´i filmifestivalil parima debüütfilmi preemia ja seda on levitatud Netflixi kaudu.

Kokku esitati mitteingliskeelse filmi Kuldgloobusele 52 riigi 85 linateost.

Traditsiooniliselt peetakse Kuldgloobustega seonduvat Oscarite hooaja avalöögiks ja nende järgi hakatakse hindama ühe või teise filmi võimalusi.

Kuldgloobuse võitjad avalikustab Hollywoodi välisajakirjanike ühing 8. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles