Keskkonnakomisjon: Rail Balticu rajamisega tuleb jätkata

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Balticu näitus
Rail Balticu näitus Foto: Tairo Lutter

Keskkonnakomisjoni esimehe Rainer Vakra sõnul hoiab komisjon teemat aktuaalsena päevakorras, et tagada trassi rajamisega seotud keskkonnaalaste küsimuste läbimõeldud lahendamine Tallinn-Pärnu suunal. 

«Meie eesmärk on kindlustada, et projekt tooks võimalikult vähe kahju keskkonnale ja seejuures oleks kasulik igale Eesti inimesele,» ütles Vakra. Ta rõhutas, et ettevõtmise käigus on vaja pöörata keskkonnalastele aspektidele enam tähelepanu.

Tänase arutluse käigus pöörati erilist tähelepanu ökoduktidele ja maastikusildadele, et tagada loomade tõrgeteta läbipääs trassist. Rail Baltic projekti rahastamiskavas on selleks ettenähtud üle 50 miljoni euro. Kokku on kavas rajada suurulukitele vähemalt 26 trassi ületamise võimalust ja lisaks veel sadu erinevaid läbipääse väiksematele loomadele.

Lisaks loomade ülepääsudele rajatakse rohkem kui 80 trassi ülekäiku jalakäijatele ja sõidukitele ning 11 protsenti kavandatavast Rail Balticu trassist kulgeb juba olemasoleval trassil.

Komisjon avaldas toetust projekti keskkonnakaitsega seotud ettevõtmistele ja jätkab selle teema regulaarset käsitlemist oma istungitel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles