Matto kaalub Ühistupanga asjus õiguskaitseorganite poole pöördumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil sotsiaaldemokraat Hanno Matto.
Pildil sotsiaaldemokraat Hanno Matto. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Tallinna volikogus opositsiooni kuuluv sotsiaaldemokraat Hanno Matto kaalub Ühistupangale antud garantii asjus õiguskaitseorganite poole pöördumist.

Tallinna linnavalitsus toetas esmaspäeval Keskerakonna fraktsiooni ettepanekut toetada aastatel 2018-2019 Ühistupanka veel lisaks 4,2 miljoni euroga, Matto nimetas Ühistupanka «tegevusloata libapangaks», edastas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna pressiesindaja.

«Ühistupangale täiendava finantsgarantii andmine on umbes sama süüdimatu, kui ühele reklaamiärimehele partei nimel jagatud garantiikirjad, mis on ajanud Keskerakonna talle kuuluvaid varasid müüma. Kahjuks on antud juhul tegemist meie kõigi ühise rahaga,» ütles Matto.

«Kaalun tõsiselt pöördumist õiguskaitseorganite poole, et saada selgust, kas Ühistupangale antud garantii puhul võib olla tegemist huvide konflikti ja erakonna varjatud rahastamisega,» lisas Matto.

Ühistupanga asutajaliikmete hulka kuuluvad teiste hulgas Priit Toobal, Villu Reiljan, Ester Tuiksoo ja Alar Nääme. Lisaks ka Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo ja aseesimees Lauri Laats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles