Portaal: Google loobus pedaalide ja roolita isesõitva auto ehitamisest

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google’i isesõitev auto ei jõua sellisena kunagi müügile. Aastaid on aga sellised teedel vuranud tehnoloogia katsetamiseks.
Google’i isesõitev auto ei jõua sellisena kunagi müügile. Aastaid on aga sellised teedel vuranud tehnoloogia katsetamiseks. Foto: AP/Scanpix

Google´i emafirma Alphabet on loobunud oma esialgsest plaanist arendada iseseisvalt välja revolutsiooniline rooli ja pedaalideta täisautonoomne auto, kirjutab oma anonüümsetele ettevõttesisestele allikatele toetudes The Information.

Selle asemel on juba viimased kümme aastat isesõitvate autode arendamisega tegelenud Google keskendumas praktilisematele väljakutsetele. Nimelt plaanib Google teha koostööd traditsiooniliste autotootjatega, et tuua turule auto, mis lisaks autonoomsele sõiduoskusele on ka inimeste poolt juhitav.

Google lõi mais partnerluseks käed ka Fiat Chrysleriga, mis hakkab tootma Pacifica minibussil baseeruvat Google´i tehnoloogiaga varustatud sõiduki prototüüpi. Kui auto läbib testperioodi edukalt, peaks masin ka lähiajal kommertskasutusse jõudma.

Reutersi andmetel peaks Google täna teatama, et seni Google X salajaste eriprojektide alla kuulunud isesõitvate autode üksus muudetakse Google´i katusfirma Alphabeti tavaüksuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles