Galerii: mürgel Horvaatia pealinnas Zagrebis

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Horvaatia pealinnas Zagrebis kogunes eile valitsusvastasele meeleavaldusele sadu inimesi. Märulipolitseinike ja meeleavaldajate vahel puhkenud mürglis sai viga vähemalt 33 inimest.

Politseinikud kasutasid rahvamassi laiali ajamiseks kumminuiasid, kuna need loopisid korrakaitsjaid kivide, põlevate tõrvikute, telliste ja pudelitega, vahendas AFP.

Meeleavaldajad, kes marssisid läbi linna juba ka 24. veebruaril, nõudsid peaministri Jadranka Kosori lahkumist. Inimesed pole rahul suure tööpuuduse ja kõrgete hindadega, süüdistades selles valitsuse majanduspoliitikat ja korruptsiooni.

Politsei teatel peeti tänavatel kinni 58 inimest, kuna nad käitusid vägivaldselt. «Nende eesmärgiks oli rahutuste tekitamine ja vägivallatsemine politseinikega,» kommenteeris politsei esindaja Tomislav Buterin ajakirjanikele.

Samal ajal kogunes ligi 15 000 inimest Zagrebi peaväljakule, et avaldada toetust iseseisvussõja (toimus aastatel 1991-1995) veteranidele. Veteranide hinnangul ei kaitse valitsus neid süüdistuste eest väidetavates sõjakuritegudes.

Politsei kinnitusel ei olnud linnas puhkenud märul, kus valdavalt osaled noored inimesed, seotud veteranide meeleavaldusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles