Hanso: Süüria valitsuse loata pole mingit voli Aleppo inimestele appi minna (11)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleppo. Foto on tehtud 28. novembril 2016
Aleppo. Foto on tehtud 28. novembril 2016 Foto: GEORGE OURFALIAN/AFP/Scanpix

Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Hannes Hanso ütles, et Aleppos on tegemist kõigi silme all toimuva humanitaarkatastroofiga ning ilma režiimi loata ei ole isegi ÜRO-l mingit voli sealseid tsiviilelanikke abistama minna.

Hanso rääkis «Ringvaates», et Aleppo on linn, kus elas kunagi miljoneid inimesi. Praegu on seal aga humanitaarkatastroof, mille sarnast pole tema hinnangul võib-olla varem nähtud, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Täna on täiesti nurka mängitud, totaalselt sisse piiratud ja segi pommitatud Venemaa, Süüria režiimi ja Iraani sõjalise abiga sada tuhat inimest, kellel pole põhimõtteliselt kuhugi minna, kellel pole midagi, kelle kõik varustusteed, mis neid ülejäänud maailmaga ühendasid, on läbi lõigatud. Nii et tegu on totaalse, meie silme all toimuva humanitaarkatastroofiga, mille sarnast, ma ei tea, millal üldse maailmas nähtud on,» rääkis ta.

Aleppos lõksus olevad inimesed on kutsunud sotsiaalmeedia vahendusel riike endale appi minema, kuid Hanso sõnul pole ka ÜRO-l mingit voli ilma Süüria valitsuse loata minna sinna inimestele appi.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles