Kuressaare joodikud jäid ilma legendaarsest pingist

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe aasta eest oktoobris jäi Raepoe esisel pingil kaamera ette lõbus joomaseltskond.
Kahe aasta eest oktoobris jäi Raepoe esisel pingil kaamera ette lõbus joomaseltskond. Foto: Saarte Hääl

Kuressaare kesklinna joodikute armastatud puhke- ja kogunemispaigaks olnud dolomiitfiguuriga istepink Rae poe kõrval saab uue asukoha.

Eile hommikul võtsid Kuressaare linnamajandusettevõtte töötajad pingi koost lahti ja viisid selle detailid ühes pinki kaunistanud Hannes Starkopfi skulptuuriga «Istub» hoiule ettevõtte territooriumile, kus see jääb ootama aega, mil ta uude kohta paigaldatakse, kirjutab Saarte Hääl.

Pingi kadumine tekitas napsumeestes veidike segadust ja nad olid sunnitud pudelikummutamiseks kolima raekoja-tagusele haljasalale, mida rahvasuus tuntakse ka Varblase kohviku nime all.

«Selle kohta, et Rae poe linnavalitsuse poolset sissepääsu on pingile ja poe ukse ette kogunenud seltskonna tõttu ebamugav kasutada, tuli signaale juba päris sageli. Samuti juhtisid olukorrale tähelepanu mitmed linna külalised,» selgitas linnapea Madis Kallas.

Rae keskust haldava Compakt Kinnisvara projektijuht Allar Sepp tõdes, et rentnikele on see pink juba algusest peale muret tekitanud. «Pingi teisaldamisega muutub keskuse sissepääsu pilt oluliselt paremaks,» märkis ta.

Keskuses Rae poodi pidava Saaremaa tarbijate ühistu juhatuse liige Kalle Koov lisas, et kui linnavalitsus on pingi teisaldamise ette võtnud, on see hea uudis. «Pingi kasutajad ja linnalinnud muudavad selle pigem probleemseks kohaks, mitte skulptuurseks vaatamis- ja puhkamiskohaks,» möönis ta.

Allikas:
Allikas: Foto: Saarte Hääl

Pingi ja skulptuuri tulevane asukoht linnaruumis on veel lahtine ja seda, kus pink edaspidi olema saab, ei ole linnavalitsus veel otsustanud.

Loe pikemalt Saarte Häälest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles