Kohus ei rahuldanud Teinoneni taotlust tulla kohtuvaidluse ajaks Eestisse (3)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Teinonen
Risto Teinonen Foto: Lauri Kulpsoo

Tallinna halduskohus ei rahuldanud natslike ideede propageerija, Soome päritolu Risto Mikael Teinoneni taotlust peatada talle kehtestatud sissesõidukeeld kohtuvaidluse ajaks.

Teinonen pöördus Eesti riigi vastu kohtusse, kuna ta ei ole rahul, et mullu 16. detsembril kehtestas siseministeerium talle viieks aastaks sissesõidukeelu Eestisse. Seega taotles ta Tallinna halduskohtult siseministeeriumi otsuse tühistamist oluliste kaalutlusvigade tõttu, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Kohus pidi täna Teinoneni kaebust arutama, kuid istung lükati määramatuks ajaks edasi.

Kohtu pressiesindaja Anneli Vilu selgitas Postimehele, et Teinonen ise esitas kohtule istungi edasilükkamise taotluse. See on seotud tema määruskaebusega esialgse õiguskaitse määrusele, millega ta soovis talle kehtestatud sissesõidukeelu peatamist kuni kohtulahendi jõustumiseni.

Teisisõnu soovis ta istungite ajaks Eestisse tulla, mitte pidada kohtuvaidlust Soome kohtu abil telesilla vahendusel.

Kohus ei pidanud aga Teinoneni määruskaebust põhjendatuks, misjärel esitas ta määruskaebuse Tallinna ringkonnakohtule. Seni kuni ringkonnakohus pole otsust teinud, ei saa ka halduskohus põhikohtuasjas edasi minna.

Vilu sõnul on veel vara öelda, mis ajaks uus istung määratakse, kuid tõenäoliselt mitte enam sel aastal.

Siseministeeriumi otsuses on märgitud, et Teinonen propageerib Eestis vaenu õhutavat ideoloogiat ning on nii käitudes teadlikult ja tahtlikult kahjustanud Eesti vabariigi rahvusvahelist mainet ning tekitanud siseriiklikke pingeid. Teinoneni sissesõidukeeld kehtib 2020. aasta 16. detsembrini.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles