Jaanus Karilaid «Vahetunnis Postimehega»: Savisaar saab Keskerakonna auesimeheks siis, kui ta suudab kohtus oma süütust tõendada

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Kaju ja Janek Mäggi hooaja esimeses saates «Vahetund Postimehega». Foto on illustratiivne.
Andreas Kaju ja Janek Mäggi hooaja esimeses saates «Vahetund Postimehega». Foto on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

Ajendatult riigikogu õiguskomisjoni arutelust Postimehes ilmunud Edgar Savisaare kriminaalasja materjalide üle, kutsusime Kuku raadio stuudiosse õiguskomisjoni liikmed Jaanus Karilaiu Keskerakonnast ja Valdo Randpere Reformierakonnast.

Postimehe peatoimetaja Lauri Hussari sõnul pole seni olnud suuremat avalikku diskussiooni meedias avaldatud süüdistusmaterjalide osas. «Kutsutakse kokku riigikogu õiguskomisjon, arutatakse pikalt-laialt selle üle, kuidas meedia jõuab ühele või teisele materjalile jälile ja miks meedia nii käitub. Sellega seoses on mul tekkinud küsimus, miks pole sellist diskussiooni olnud juba varem?»

Jaanus Karilaiu sõnul on normaalne, et õiguskomisjon kasutab oma parlamentaarse kontrolli võimalust ja kutsub riigivõimu esindajad komisjoni istungile. Ja kui süüdistuse põhjal võib arvata, et inimene on korruptant, siis peaks lehes ilmunud süüdistusmaterjalist välja tulema ka kuriteokoosseis, mitte kellegi isiklikud terviseandmed, lisas Karilaid.

Valdo Randpere sõnul teeb õiguskomisjonis toimunu pikantseks asjaolu, et Keskerakond on üks süüdistavatest. «Ja siis õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid - Keskerakonna esindajana - kutsub väga rõõmsalt kokku sellise komisjoni ja hakkab neid puurima, kust on materjalid lekkinud. Minu meelest on see natukene vasturääkiv.»

Mis puudutab Edgar Savisaare ja Keskerakonna ühist teed, siis Karilaiu hinnangul tuleb Savisaarele anda võimalus kohtus tõestada oma süütust. «Ma arvan täna tõesti, et auesimehe koha pakkumine Savisaarele on keeruline. Pigem ta saab sellele kohale pretendeerida siis, kui ta on tõestanud kohtus oma süütust. Ja kui ta tõestab kohtus, et on puhas kui prillikivi, siis on tal võimalik see auesimehe koht saada.»

Valdo Randpere sõnul on Karilaid oma mõtetes üksi, sest auesimehe koha pakkumine Savisaarele kehtib endiselt. «See pakkumine on ju selline, et Savisaar võtaks vastu auesimehe koha ja natukene raha ning siis ei teeks oma konkureerivat nimekirja ega muliseks Keskerakonna teemadel nii palju. Te tahate vanale inimesele kuldse suukorvi pähe toppida. Aga Savisaar ei ole nii loll, et seda alla neelata.»

«Vahetund Postimehega» on järelkuulatav siinsamas loos asuva pleieri abil ja Kuku raadio koduleheküljel. Saatejuhtidena olid ametis Postimehe peatoimetaja Lauri Hussar ja reporter Madis Vaikmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles