Joobes Kim Jong-un ajas väidetavalt oma kindralid nutma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un koos sõjaväe esindajatega
Kim Jong-un koos sõjaväe esindajatega Foto: KCNA/AFP/Scanpix

Lõuna-Korea ja Jaapani meedia väitel leidis Põhja-Koreas septembris aset juhtum, milles selle riigi joobes diktaator Kim Jong-un ajas oma kindralid nutma.

Kinnitamata andmetel käskis Kim militaarjuhtidel kirjutada vabandus- ja selgituskirju selle kohta, miks nad oma töös nii viletsad on ja vaenlastega hakkama ei saa, süüdistades samas neid riigireetmises ja lubades nad hukata.

Kindralid kirjutasid töinates kirju, samas kartes, et nende laul on lauldud.

Kui Kim järgmisel hommikul pohmellis peaga ärkas, oli talle üllatuseks, et ta palee on täis nutvaid kindraleid, sest ta ei mäletanud eelmise päeva sündmusi.

Jaapani meedia teatel tundsid kindralid kergendust, kui said aru, et «suur juht» ei mäleta mitte midagi.

«Militaarjuhid arvasid, et kui Kim hommikul pärast peatäie väljamagamist ärkab, laseb ta nad hukata. Kõik kardavad Kimi ja et talle midagi valesti öeldes võivad elu kaotada,» teatas allikas.

Allika sõnul jäid selles juhtumis kõik kindralid ellu, kuid varasemast on teada, et Kim on lasknud saata sunnitöölaagrisse ja hukata isegi oma pereliikmeid ja sõpru.

Lääs peab totalitaarse diktatuuriga Põhja-Koread ohuks raketikatsetuste ja pidevate tuumarelvadega ründamise ähvarduste tõttu.

Lääne militaaranalüütikute teatel kulutab Põhja-Korea palju raha relvastusele ja selle arendamisele, mille tõttu võib see riik olla juba 2020. aastal valmis USA läänerannikule raketirünnakut tegema.  

Kuid Lõuna-Korea kaitseametnike arvates on Põhja-Korea liiga nõrk ja mahajäänud, tal ei ole tegelikult nüüdisaegset militaarset tipptehnoloogiat, mille abil rünnata. Kõik ähvardused on lihtsalt ähvardused, et end võimsamana näidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles